De Ledger Nano S heeft ruimte voor ongeveer 3-5 appjes. Je kunt zonder je munten kwijt te raken appjes verwijderen en herinstalleren via de Manager in Ledger Live.

Voorbeeld: stel het apparaat geeft aan dat het vol is, maar jij wil nog een extra munt op de hardware wallet bewaren. Verwijder dan 1 appje naar keuze en installeer daarna het appje van de nieuwe munt. Je kunt zonder zorgen een appje verwijderen, de munten blijven altijd op het apparaat. Wil je weer toegang tot de oude munt? Verwijder dan het appje van de nieuwe munt en zet de oude weer terug. Dit kun je onbeperkt doen. Het is aanbevolen om Bitcoin altijd op het apparaat te laten staan.

De private keys staan altijd op het apparaat, ook als je alle apps verwijdert. Er staan ook geen gegevens opgeslagen op de computer waarmee je de Nano S gebruikt, alle data staat op de hardware wallet zelf. Alle data zit verwekt in de 24 woorden die je op papier hebt geschreven. Als je die goed hebt bewaard, kun je nooit iets kwijt raken.