Ledger bouwt haar wallets door middel van een combinatie van hardware en software veiligheidsmaatregelen in te bouwen. Deze beschermen je private keys tegen allerlei potentiele aanvallen. Je kunt op de volgende manieren controleren of er niet met je apparaat geknoeid is.

Cryptomaan is een officiële Ledger Reseller

Op deze pagina van Ledger kun je zien dat wij een officiële reseller zijn voor de producten van Ledger. Ledger houdt hiervoor de kwaliteit van onze service en leveringen nauwlettend in de gaten.

Zie hier onze eigen pagina over onze status als offiële reseller en de verantwoordelijkheden die daar volgens ons onder vallen.

Controleer de inhoud van het doosje

Je Ledger wordt geleverd in een doosje met de volgende inhoud:

Een Ledger Nano S of Ledger Blue
Drie papieren kaartjes: een "Getting started", "Did you notice" en "Recovery sheet kaartje". Let er met name op dat de Recovery Sheet leeg hoort te zijn.
Accessoires als een sleutelring, keycord en USB kabel.
Verpakkingsmateriaal (inleg van foam en karton)

Controleer of je Recovery Sheet leeg is

De Recovery Sheet van je Ledger hoort bij ontvangst leeg te zijn. Een Ledger zal nooit geleverd worden met een al ingevulde seed. De seed wordt altijd aangemaakt bij het installeren van de wallet en verschijnt daarbij alleen op het scherm van de wallet zelf.

Controleer of je Ledger niet al vooraf is geinstalleerd

Wanneer je de Ledger voor het eerst aanzet hoort deze een welkomstboodschap te geven: "Welcome", "Press both buttons to begin"

De Ledger worden nooit geleverd met een PIN. Je stelt deze zelf in bij het in gebruik nemen van het apparaat.

Controleer de authenticiteit met Ledger applicaties

Bij het aansluiten van je Ledger op de Ledger software wordt automatisch de echtheid van je apparaat gecontroleerd. Elk Ledger apparaat heeft een geheime code die door de servers van Ledger gecontroleerd wordt bij het aansluiten van je apparaat. Alleen een echte Ledger kan deze beveiliging doorstaan. Als hier iets mis zou zijn dan zou de software daar melding van geven.