Let op: Dit artikel is bedoeld voor mensen die hun KeepKey willen herstellen of kopiëren. Stel je jouw KeepKey voor het eerst in? Kijk dan naar onze handleiding.
_______________________________________________________________________________

In sommige gevallen kan het zijn dat je jouw KeepKey opnieuw in moet stellen aan de hand van de backup die je bij het installeren van de wallet hebt aangemaakt in de vorm van een lijst met woorden. In dit artikelen leggen we uit hoe je dit kunt doen. Je kunt op deze manier ook een tweede wallet instellen als kopie van je eerste wallet en met beide apparaten dezelfde munten beheren. Op onze blog kun je lezen over de voordelen hiervan.

Voor je begint

Zorg ervoor dat je de seed woorden van je KeepKey bij de hand hebt
Begin met een lege of nieuwe KeepKey. Als je apparaat al is ingesteld kun je deze resetten door naar de settings te gaan in de KeepKey software. Klik hiervoor op de optie "Wipe Device" en bevestig je keuze op de KeepKey. Let er wel op dat er geen munten op het apparaat staan of wees je er bewust van dat deze vervolgens alleen aan de hand van de de backup woorden die bij de huidige instelling horen te herstellen zijn.

Het klonen of herstellen van je KeepKey

Sluit je nieuwe of lege KeepKey aan op je computer.
Open de KeepKey applicatie op je computer.
Selecteer "Recover KeepKey".

Recover KeepKey

Kies nu een pincode. Dit kan dezelfde pincode zijn die je eerder gebruikt hebt, maar dat hoeft niet. Uiteraard dien je wel een code te kiezen die je niet vergeet. Bij drie mislukte pogingen zal het apparaat resetten en zul je de seed woorden nodig hebben om je wallet opnieuw in te stellen.
Vul je pincode nogmaals in om te bevestigen.
Je krijgt nu een sleutel te zien voor het invoeren van de woorden. We tonen hier een voorbeeld, maar de sleutel op je eigen KeepKey zal anders zijn en zal bovendien na iedere ingevoerde letter veranderen. Op deze manier zorgt KeepKey ervoor dat niemand kan achterhalen welke woorden je invult, ook niet als er een keylogger op je computer zit.

Kijk naar de sleutel en voer op basis daarvan één voor één de letters van het eerste woord in. Als je kijkt naar het voorbeeld zou het invullen van een letter "b" betekenen dat je de letter "r" invult op je computer. Let goed op dat na iedere letter de volgorde veranderd. Wanneer je vier letters hebt ingevuld op deze manier zal de software het woord automatisch afmaken.
Herhaal dit proces voor alle volgende woorden. Wanneer je alle woorden correct hebt ingevuld zul je de oude balans of de balans van de wallet die je wil klonen weer vinden in de wallet software.

Indien dit toch niet werkt

Controleer of je alle woorden juist hebt ingevuld.
Let goed op dat je de sleutel niet verkeerd om gebruikt. Wanneer je de bovenste letters in het wit in wil voeren moet je in plaats daarvan de corresponderende letter daaronder (in de grijze vakjes) invoeren op je computer.

Video van KeepKey

KeepKey heeft ook een video online staan met een precieze uitleg van dit proces.