Let op: Dit artikel is bedoeld voor mensen die hun Trezor willen herstellen of kopiëren. Stel je jouw Trezor voor het eerst in? Kijk dan naar de handleiding voor je Trezor One of Trezor T.
_______________________________________________________________________________

In sommige gevallen kan het zijn dat je jouw Trezor opnieuw in moet stellen aan de hand van de backup woorden die je bij het installeren van de wallet hebt aangemaakt. In dit artikelen leggen we uit hoe je dit kunt doen. Je kunt op deze manier ook een tweede wallet instellen als kopie van je eerste wallet en met beide apparaten dezelfde munten beheren. Op onze blog kun je lezen over de voordelen hiervan.

Voor je begint

Zorg ervoor dat je de seed woorden van je eerste Trezor bij de hand hebt
Begin met een lege of nieuwe Trezor. Is je Trezor al ingesteld, maar ben je bijvoorbeeld je PIN kwijt? Je kunt hier instructies vinden voor het resetten van de Trezor One en Trezor T. Let er wel op dat je na het resetten enkel met je backup woorden nog de inhoud kunt herstellen. Wees je hiervan bewust of zorg ervoor dat er geen munten meer op het apparaat staan als je deze woorden niet meer hebt of deze seed niet langer wil gebruiken.

Het herstellen of klonen van je Trezor

Sluit de nieuwe of lege Trezor aan op je computer of ander ondersteund apparaat.
Ga vervolgens naar de Trezor Wallet Pagina.
Als je Trezor nieuw of leeg is zie je volgende opties. Kies hier voor "Recover Wallet".

Recover Wallet

Selecteer het juiste aantal woorden voor de seed die je in wil voeren. Je hebt de keuze uit 12, 18 of 24 woorden.
Voer nu één voor één alle woorden van je seed in. Volg hiervoor de instructies op het scherm.
Als alles goed is gegaan krijg je bij het aansluiten van je wallet je oude balans of de balans van je eerste wallet weer te zien op de trezor wallet pagina.

Indien je lijst met seed woorden niet werkt

Controleer of je het juiste aantal woorden hebt geselecteerd.
Controleer of je alle woorden in de juiste volgorde hebt ingevuld.
Controleer de spelling. Je kunt hier een lijst vinden met woorden die het vaakst verkeerd gaan.

Indien je er toch niet uitkomt zijn wij uiteraard beschikbaar voor advies.