Je kunt de firmware van je Ledger Nano S updaten vanuit Ledger Live.

Voordat je begint:

Zorg ervoor dat je Ledger Live gedownload en geïnstalleerd hebt.
Als de huidige firmware ouder is dan 1.3.1., dan heb je bij het updaten je recovery seed nodig.
Deinstalleer alle apps op het apparaat vanuit Ledger Live om ruimte te maken voor de firmware installer. Dit heeft geen invloed op het behoud van je munten.

Instructies

Belangrijk: Controleer of alle apps van het apparaat verwijderd zijn. Als het goed is staat er op je Ledger alleen nog het icoontje voor "Settings". Is dit niet het geval, verwijder dan de appjes waarvoor je icoontjes ziet via de manager. Het hebben van appjes op je apparaat wanneer je nieuwe firmware gaat installeren kan voor problemen zorgen.

Wanneer je in Ledger Live de manager opent zal er een melding weergegeven worden dat er een firmware update beschikbaar is.

Klik op update.
Klik op Continue na het lezen van de release notes.
Je apparaat geeft nu aan "**update firmware**", de versie, en de identifier.
Controleer of de eerste en laatste vier cijfers van de identifier in Ledger Live gelijk zijn aan de identifier die weergegeven wordt op je Ledger apparaat.
Klik op de rechterknop om de firmware te installeren.
Bevestig door middel van je PIN.
Wanneer het apparaat de melding "**MCU firmware is outdated**" toont koppel je de usb kabel los.
Houdt nu de linkerknop van de Ledger ingedrukt en koppel het apparaat weer aan.
Laat de linkerknop weer los wanneer "**Bootloader**" in het scherm komt te staan. Wacht tot de bevestiging in het scherm staat: "**Firmware updated**".
Mocht je apparaat na de herstart het "Welcome" - "To begin press both buttons" scherm weergeven, dan heeft de firmware update je wallet gereset. Je kunt deze herstellen door middel van je seed. Hier is te vinden hoe dat in zijn werk gaat.

Na de update

Na een succesvolle update kun je de appjes weer opnieuw installeren vanuit Ledger Live.
Werkt je oude PIN niet meer? Kijk dan hier of neem contact met ons op.