Er zijn twee manieren om de Nano S en Nano X samen te gebruiken. Dit is ook van toepassing op een Nano S met een Nano S samen of een Nano X met een Nano X.

Optie 1 - Dezelfde recovery seed
Importeer de recovery seed van de ene Ledger in de andere. Met deze optie heb je twee identieke klonen en kun je de munten op het ene apparaat ook benaderen op het andere apparaat. Tijdens de setup van de Ledger kies je niet voor "configure as new device" maar voor "restore". Importeer nu de 24 woorden van de eerste Ledger in de andere. Je hebt nu een exacte kopie en je kunt beiden gebruiken in Ledger Live met toegang to dezelfde munten.

Optie 2 - Verschillende recovery seeds
Beiden apparaten hebben in dit geval een eigen reeks van 24 woorden. De apparaten functioneren los van elkaar en hebben niks met elkaar gemeen. Toch kun je deze apparaten in 1 Ledger Live account gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is het juiste apparaat aangesloten te hebben tijdens het aanmaken van de accounts. Ook kun je alleen met dit apparaat munten verzenden en ontvangstadressen opvragen. Heb je het andere apparaat aangesloten dan zul je een foutmelding krijgen.

Je ziet van beiden apparaten het saldo in Ledger Live. Om jouw saldo af te lezen is het apparaat niet nodig, de hoeveelheden staan immers op de blockchain. Alleen om munten te kunnen verzenden heb je de private key nodig die veilig op het apparaat staat.