Dit artikel gaat over het installeren van de benodigde software op je PC voor het gebruik van verschillende munten. Voor hulp bij het installeren van apps op de Ledger zelf verwijzen we je door naar het volgende artikel.

Hoe installeer en gebruik ik de Ledger Manager?

Om met je Ledger Nano S en je Ledger Blue munten te kunnen opslaan, verzenden, en ontvangen heb je naast de desbetreffende app op je Ledger apparaat ook nog een software nodig op je PC. Deze software geeft een interface om jouw saldo te kunnen zien en om transacties te verzenden en ontvangen. De meeste munten maken gebruik van de Bitcoin & Altcoins software, maar voor Ethereum en Ripple is aparte software. Daarnaast zijn er nog munten die externe software gebruiken die niet door Ledger zelf is gemaakt. Als laatste dien je voor ERC-20 tokens gebruik te maken van MyEtherWallet. Onderaan dit artikel kun je een lijst vinden welke applicatie voor jouw munt gebruikt dient te worden.

De Chrome Applicaties
Voor een groot deel van de munten die je op je Ledger apparaat kunt gebruiken heeft Ledger Chrome applicaties ontwikkeld. Om deze te kunnen gebruiken heb je wel de Chrome browser nodig. Je kunt deze hier downloaden:

Download: Google Chrome

Wanneer je de Chrome browser hebt geïnstalleerd kun je vervolgens hier de benodigde software downloaden:

Ledger Wallet Software

Welke app gebruik ik voor mijn munt?
In deze lijst kun je de verschillende munten die ondersteund worden door de Ledger wallets vinden. Elke link verwijst door naar een pagina met instructies over het installeren en gebruiken van de desbetreffende munt in combinatie met jouw Ledger wallet. De meeste van deze artikelen zijn helaas in het Engels, maar wij werken eraan om deze naar het Nederlands te vertalen.

Ledger Wallet Bitcoin & Altcoins Desktop Software

Let op: Controleer goed dat je de juiste software opent en naar het juiste adres verstuurd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om BTC naar een LTC adres te sturen. Dit kan ervoor zorgen dat je je munten kwijtraakt. Controleer altijd goed waar je mee bezig bent voordat je iets doet.

Deze software is hier te downoaden:

Download: Ledger Wallet Bticoin & Altcoins

De volgende munten gebruiken de Bitcoin & Altcoins Software

Bitcoin

Bitcoin Cash

Dash

Dogecoin

Komodo

Litecoin

PivX

PoSW

Stealthcoin

Stratis

Vertcoin

Viacoin

Zcash

Ledger Wallet Ethereum Software
Deze app kun je hier downloaden:

Download: Ledger Wallet Ethereum

Deze app gebruik je voor de volgende munten:

Ethereum

Ethereum Classic

Ledger Wallet Ripple Software
De ledger Wallet Ripple Software is een losstaand programma. Je hebt hiervoor dus geen Chrome browser nodig. De software kun je hier vinden:

Download: Ledger Wallet Ripple

Uitleg over het installeren en het gebruiken van Ripple in combinatie met je Ledger apparaat kun je hier vinden:

Ripple

MyEtherWallet
Voor het gebruiken van je Ledger Wallet in combinatie met ERC20 tokens en Expanse gebruik je de webinterface van MyEtherWallet. Voor uitleg over het gebruik van je Ledger Wallet in combinatie met MyEtherWallet kun je hier terecht:

MyEtherWallet

Voor uitleg over het gebruik van Expanse kun je hier terecht:

Expanse

Een lijst met de ondersteunde ERC20 tokens is hier te vinden:

Ondersteunde ERC20 Tokens

Uitzonderingen (Externe Applicaties)
Sommige munten hebben eigen software, bijvoorbeeld ARK en Ubiq. Hier kun je meer uitleg vinden:

ARK

Ubiq