Indien je de foutmelding krijgt MCU Firmware is not genuine of het apparaat zit vast op "Bootloader" kun je de volgende dingen proberen.

1) Gebruik een ander micro USB kabeltje. Deze melding kan komen door een defect kabeltje. Micro USB kabels zijn vrij standaard en zitten ook bij de meeste (Android) smartphones.

2) Gebruik de repair tool. In Ledger Live ga naar: Settings -> Help -> Repair device. Voer de repair procedure uit.

3) Als deze foutmelding verschijnt druk dan driemaal op beide knopjes tegelijkertijd. De Nano S is nu in een onveilige modus. Je kunt in deze modus proberen de firmware update uit te voeren. Na de update is het apparaat weer veilig voor gebruik. Kun je niet meer in Ledger Live komen? Gebruik dan de Google Chrome Ledger Manager: https://chrome.google.com/webstore/detail/ledger-manager/beimhnaefocolcplfimocfiaiefpkgbf