Indien je de foutmelding krijgt MCU Firmware is not genuine of het apparaat zit vast op "Bootloader" kun je de volgende dingen proberen.

1) Gebruik een ander micro USB kabeltje. Deze melding kan komen door een defect kabeltje. Micro USB kabels zijn vrij standaard en zitten ook bij de meeste (Android) smartphones.

2) Gebruik de repair tool. In Ledger Live ga naar: Settings -> Help -> Repair device. Voer de repair procedure uit.

3) Download de Ledger Manager voor Google Chrome https://chrome.google.com/webstore/detail/ledger-manager/beimhnaefocolcplfimocfiaiefpkgbf

4) Open de Ledger Manager voor Google Chrome (sluit Ledger Live af)

5) Haal nu het kabeltje er uit, druk het linkerknopje in en terwijl je deze ingedrukt hebt doe je de kabel er weer in. Na 5 seconden laat je los.

6) Het update proces zou nu verder moeten gaan. Op een gegevn moment staat er "update" op je Ledger. Sluit nu de Chrome Ledger Manager af en ga verder met de update in Ledger Live.